Episode 1, sæson 3

Sundhedsplejerske Anne Grethe Thede er ansat i det offentlige. Hun besøger småbørnsfamilier og uddanner fremtidens sundhedsplejersker. Der ud over har hun virksomheden Glade Småfolk (find den på instagram under @gladesmaafolk).

Anne Grethe hjælper os med at blive klogere på: Hvad må sundhedsplejersker rådgive i? Er der grænser for, hvad de må sige? Må de fx vejlede i søvntræningsteknikken ‘cry it out’, selvom den er påvist skadelig for små børn? Er der noget, de skal sige? Hvorfor rådgiver så mange sundhedsplejersker på baggrund af adskillelseskulturelle normer, snarere end sundhedsfaglig viden? Må man afvise sin sundhedsplejerske – og hvad kan der ske, hvis man gør?

Få svar på det, og meget mere, i denne episode af Kulturkritisk Podcast, hvor vi taler om den store søvnundersøgelse Foreningen Sovende Børn i 2021 gennemførte i et stort antal danske kommuner. Undersøgelsen viste at i 67 ud af 100 af de undersøgte geografiske områder, har forældre oplevet at blive rådgivet i CIO af sundhedsplejersken. Find søvnundersøgelse her.

Du kan lytte til episode 1 – ‘Sundhedsplejerskens vejledning: Sundhedsfaglig viden eller adskillelseskulturelle normer?’ i sæson 3 af Kulturkritisk Podcast lige her.

Tags:

Comments are closed