Mie Storm Kulturkritisk Forum logo

I september 2021 raser debatten om hvordan EU-direktivet om øremærket barsel til fædre/medmødre skal implementeres i dansk barselslovgivning. Skal den øremærkede barsel tages af den fælles pulje barsel, og derved forkorte barnets tid med den fødende – og omvendt? Eller skal den øremærkede barsel lægges oveni den fælles pulje, således den samlede mængde barsel bliver større?

Jeg deltager i debatten i september måneds klumme i Politiken. Læs et uddrag af klummen neden for, og find hele klummen via linket nederst.

Der knækker filmen for mig. Den implicitte umyndiggørelse af mænd. At vi skal synes, det er synd og hårdt for dem. At vi skal hjælpe dem gennem statsregulering, angiveligt fordi de ikke har pondus til at gøre krav på det, der har været lige foran dem de seneste tyve år. Vi skal med andre ord tage fra barnet og kvinden for at give til manden, hvad han ikke selv har gjort krav på de seneste tyve år, selv om han har haft muligheden. Fortæl mig: Hvordan i alverden er det ligestillingsfremmende? (…) I stedet for mod deres vilje at skrue på familiernes individuelle valg. Lad os nu fastholde, at barsel i sin essens handler om barnet. Og læg så den øremærkede del oven i den eksisterende pulje, så ligestillingskampen ikke endnu en gang ender med at tage vores børn som gidsler”

Find hele september måneds klumme her.