Mie Storm Kulturkritisk Forum logo

I dette afsnit af Kulturkritisk Podcast taler jeg med læreruddannede lektor Jesper Koerstz Jensen. Jesper er efter eget udsagn ‘skolemand’, og svarer klokkeklart på episodens titelspørgsmål, at ja; børn har brug for at komme i skole.

Jeg arbejder og lever ud fra sådan cirka det modsatte udgangspunkt – og derfor ville jeg snakke med Jesper. Fordi: hvem lærer vi mest af; dem, der synes det samme som os – eller dem, der synes noget andet?
Som Jesper siger i optagelsen: Det er dødkedeligt at tilbringe al sin tid i et ekkokammer af folk, der synes, man er for fed.

Så jeg satte optageren i gang. Sætte mig på mine hænder. Og bed mig i tungen for ikke at afbryde, hver gang Jesper sagde noget, jeg var lodret uenig i – og det var ikke et fåtal af gange. Og sikke en sjov og lærerig oplevelse.

Så værsgo – her har du en podcast om hvorfor børn skal gå i skole. Argumenterne herfor må du selv vurdere. Personligt køber jeg dem ikke, hvilket var præmissen for vores samtale – og det var en sjov fælles viden at have, da vi gik ind til samtalen.

Find afsnittet ‘Har børn brug for at komme i skole?’ af Kulturkritisk Podcast her.

Episode-noter

Afsnittet her er optaget i forbindelse med at Jesper har inviteret mig til at holde oplæg om unschooling og børns læring til børnekonferencen ‘Den Gode Opdragelse’, som han har skabt. Konferencen afholdes lørdag d. 2. oktober 2021 på Musicon i Roskilde. Ud over mit oplæg om børns læring, kan du og din familie opleve Onkel Reje, Svend Brinkmann, Katinka, Mette Carendi, skaber af podcasten jegermor Laura Vilsgaard, illustrator Line Jensen, Jesper Koerstz Jensen selv og mange flere. Tag et kig på programmet for konferencedagen her og få fat i billet til arrangementet her.

Jesper har stillet mig en række spørgsmål forud for mit oplæg på konferencedagen – læs interviewet her.

Hvis du nyder at lytte til Kulturkritisk Podcast, vil jeg invitere dig til at støtte mit arbejde med podcasten som Patreon-støtte. Læs mere om at støtte Kulturkritisk Podcast med et lille beløb hver måned (og alle de ekstra goder, du får til gengæld som tak) her.

Hør afsnittet ‘Unschooling og friheden til at lære’ af Kulturkritisk Podcast, hvis du vil høre mere om den evidensbaserede modpol til traditionel skoling. I podcasten-episoden medvirker forsker og psykolog Peter Gray.

Hør afsnittet ‘Childism: Et opgør med det gamle børnesyn’, hvis du vil høre mere om børnesyn og et samfunds tendens til at overhøre børns stemme. I podcast-episoden medvirker PhD-studerende Sarah Alminde.