Mie Storm Kulturkritisk Forum logo

Vi ved for lidt om hvilken indvirkning massiv institutionalisering har på vores børns emotionelle sundhed. Det har Mie Storm lavet et foredrag om, hvor hun efterlyser prospektive danske studier, der måler på effekten af massiv institutionalisering på små børns emotionelle sundhed (find foredraget her). I oktober berørte hun samme problematik i månedens klumme i Politiken, hvor hun blandt andet skriver:

“Men vi ved reelt ikke ret meget om, hvad konsekvensen af den massive institutionalisering er for netop psyken og sjælelivet i de små mennesker, der lever i institutionerne. Omvendt ved vi en hel del om, hvor gavnlig og nødvendig nærvær med primære omsorgspersoner er for barnet i de første tre leveår. Men vi kender ikke nok til konsekvenserne af den tidlige og massive adskillelse, til at kunne postulere, at vi ikke risikerer at lide emotionel skade af at komme så massivt i institution, som børn gør i Danmark. End ikke til at kunne postulere, at daginstitutionerne gavner vores børn mere, end en hverdag sammen med forældrene også i dagtimerne gør. Derfor er vi moralsk forpligtede til at sætte spørgsmålstegn ved institutionernes indvirkning på vores børn og til at sikre solid forskning på området i en dansk kontekt”

Find oktober måneds klumme i Politiken her.