Mie Storm Kulturkritisk Forum logo

D. 14. september 2019 medvirkede jeg i podcasten “Forældreintra” på Radio 24/7, hvor vi drøftede institutionalisering af småbørn – og fravalget af dette. Her kan du læse Radio 24/7’s beskrivelse af podcastafsnittet:

“Antallet af såkaldte hjemmepassere er støt stigende, dvs. forældre, der vælger at passe deres børn hjemme i stedet for at sende dem i vuggestuer, der lider af personalemangel og mangel på nærvær. Catja Møller Jessen er hjemmepasser som en konsekvens af sin tid som pædagogmedhjælper, hvor hun oplevede at personalet decideret løj overfor forældrene for at opretholde glansbilledet af børnenes ve og vel. I dagens program debatterer vi både tavshedskultur og børns tilknytningsbehov og hvor slemt det mon står til i de danske daginstitutioner. Øvrige deltagere er desuden: Mette Carendi, cand. mag i psykologi og aktuel med bogen ‘Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst’. Og Mie Wedsgaard Storm, der også er hjemmegående mor og står bag den digitale debatgruppe Kulturkritisk Forum. Og lektor på DPU Grethe Kragh-Müller, som har forsket i børns trivsel i daginstitutioner. Og Andreas Rasch-Andersen, forsknings-og udviklingschef på VIA, der varetager pædagoguddannelser”

Find podcasten her.