Mie Storm Kulturkritisk Forum logo

I dag var børnene og jeg i Salling sammen med farfar. Thor havde aftalt med farfar at de skulle finde en pistol til Thor (hans nyeste passion ‍♀️), som farfar ville give ham.

Mens de ledte, gik jeg rundt mellem horderne af unødvendigt crap til børn, og vissede Isolde, der skulle sove i bæreselen.
Det slog mig, hvor lang væk fra essensen, vi er.
Essensen er vores børn.

Det pastelfarvede forbrugshelvede, jeg befandt mig i, har intet med vores børn at gøre og alt med os som forældre at gøre.

Det starter helt fra den positive graviditetstest. Vi forbereder os på den nye rolle ved at lave lister med materielle ting, som vi må og skal rekvirere, for at være i stand til at være gode forældre for vores barn.
Ingen taler om vigtigheden af sund tilknytning – alle taler om farve og model på barnevognen, tripp-trapp stolen og boldbassinet.

Vores børn har ikke brug for de ting.

De har ikke brug for bObles til at udvikle deres sanser og motorik.
Det klarer en tur i skoven, op og ned af træstammer, med en forælder i hånden, fint.

De har ikke brug for suttekæder, med sirligt placerede sløjfer og yndige blomstermotiver, til at sikre at sutten ikke falder af savlsmækken ovre i vuggestuen.
De har brug for mors bryst.

De har ikke brug for bamsehoveder og sengehimler, der kan hænges op på børneværelset, og dokumenteres under rette lysforhold til SoMe, hvorefter de i øvrigt efterlades alene i en årrække, fordi ingen gider opholde sig på børneværelset anyway.

De materielle ting er vores behov. Forældrene.

Vores børn har brug for os.
Vores tid.
Vores nærvær.
Vores tilstedeværelse.
Vores ansvarlighed.
Vores omprioritering.
Vores klarsyn.

Når du siger, du ikke har råd til at gå hjemme med dit barn, så tænk over hvor meget af dit forbrug, der tager udgangspunkt i dit barns behov. Jeg tør vædde med at det er forsvindende lidt, og at det under alle omstændigheder ikke tilnærmelsesvis er dit fravær værd.

Har du lyst til/brug for at vide mere om tryg tilknytning? Jeg har skrevet en anmeldelse af en aldeles fremragende bog om tryg tilknytning. Den burde deles ud til alle forældre

Find den her