En faglig refleksion over begrebet ‘resiliens’ (eller ‘robusthed’, som det populært betegnes), i kølvandet på Per Schultz Jørgensens omdiskuterede bog “Robuste børn”. 

Artiklen er et interessant indspark i hele debatten om ‘robusthed’ vs. ‘sensitivitet’.

Uddrag fra artiklen:

»Det er helt forkert at sige, at det har med gener eller opdragelse at gøre. Hele diskussionen om curlingforældre er helt fejlagtig – det er et popfænomen og en afledningsmanøvre, fordi man ikke vil tale om det virkelige problem. Jeg har foretaget en undersøgelse af 6.000 børn fra 15 måneder til 15 år, og curlingforældre findes stort set ikke i Danmark. Til gengæld kan man tale om, at staten er på kanten af omsorgssvigt af en generation af børn i daginstitutioner med alt, alt for lave normeringer. Vi ved fra benhård empirisk forskning, at dårlige normeringer er udviklingsforstyrrende for børn«, siger Dion Sommer”

Find hele artiklen her

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.